HepForum.Com


Geri Git   HepForum.Com > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Ramazan Yemekleri
vip bahis forum
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 09.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Kıdemli Üye
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 100
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Osmanlı Baklavası

Malzemeler

Hamuru için:
• 3 yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 1 kilo süt
• 50 gr tereyağı
• 1 paket vanilya
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
• 2 yumurta,
• 5 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı sirke
• 250 gr tereyağı İçi için:
• 3 yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 1 kg süt
• 50 gr. tereyağı
• Vanilya






Hazırlanışı

1- Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır. Un ilave edilip, iyice özlendi-rerek yoğrulur.
2- Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir. Bir tabakta nişasta ile un karıştırılır.
3- Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta konur. Hepsi açılıp üst üste konulunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine sütle pişirilmiş iç dökülür.
4- Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üzerine yerleştirilir. Dikdörtgen veya kare şeklinde kesilir.
5- Tavada eritilen kızgın tereyağı,
baklavanın üzerine kaşık kaşık dökülür. Kızgın fırına verilir. Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri serpilir.
6- İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır. Un ve azar azar 1 kilo süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Tencereye dökülüp muhallebi gibi pişirilir. Ateşten indikten sonra 50 gr tereyağı ve vanilya ilave edilip karıştırılıp mikserle çırpılır.
7- Aynı hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 270 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 243 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 634 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 217 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 220 10.Şubat.2019 20:53


Bookmarks

Etiketler
baklavası , osmanlı

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Gül Şurubu (Osmanlı İçecekleri) Adenca İçeçek - Kokteyler 0 20.Aralık.2018 22:26
Osmanlı korkusu Ozge Osmanlı Tarihi 0 17.Aralık.2018 23:04
Osmanlı'da Minyatür Ozge Osmanlı Tarihi 0 17.Aralık.2018 22:59
Osmanlı Terimler, Osmanlı Deyimler ve Anlamları Nedir? Ersin Osmanlı Tarihi 0 10.Aralık.2018 14:27
Osmanlı Devletinin Kuruluşu Baby Osmanlı Tarihi 6 07.Ekim.2018 22:35


Yukarı Çık
Celtabet interbahis Elexbet Hiltonbet ngsbahis giriş Betmatik giriş Sportotobet giriş safirbet goldenbahis giriş goldenbahis giriş ngsbahis güncel giriş ngs bahis Süpertotobet giriş celtabet giriş venusbet onwin giriş onsbet onsbet tv onsbet giriş betist yeni giriş mariobet yeni giriş sekabet giriş betboo yeni giriş vevobahis asyabahis tipobet baymavi slotbar giriş lidyabet giriş baymavi giriş lord casino lordcasino lord casino lordcasino istanbul escort