HepForum.Com


Geri Git   HepForum.Com > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.Aralık.2018   #1
DurumuÇevrimdışı
Herkül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 42
Üyelik tarihi: 16.Aralık.2018
Şehir: 35 İzmir
Mesaj Sayısı: 1,372
Konu Sayısı: 486
Beğendikleri: 68
Alınan Beğeni: 76
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Şehzade Pilavı Tarifi

Şehzade Pilavı Tarifi



2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tuzsuz badem
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Öncelikle pirinçleri yıkamadan, bir kaba alın ve üzerine çıkacak kadar tuzlu-ılık su ilave edin. Bu şekilde en az 30 dakika pirinçleri kabarmaya bırakın. Bu işlemi yapmak zorunda değilsiniz, ancak yaparsanız pilavınız daha tane tane ve lezzetli olacaktır. Pirinçler kabarırken, kuş üzümlerini su dolu bir kaba alın ve bu şekilde pişirme sıraları gelene dek bekletin. Ayrı bir kabın içerisine ise bademleri alın ve üstlerine kaynar su dökün. Bu şekilde 5 dakika kadar bekletin. Bademleri 5 dakika kaynar suda beklettikten sonra kabuklarını ellerinizle kolay bir şekilde soyabileceksiniz. Bir pilav tenceresine margarini alın. Margarin eriyince içerisine kabuğu soyulmuş bademleri ekleyip yaklaşık 3 dakika kavurun. Ardından tuzlu-ılık suda beklettiğiniz pirinçleri bol su ile yıkayıp süzün ve tencereye ilave edin. Yaklaşık 2 dakika boyunca pirinçleri de kavurun. Kuş üzümlerini sudan çıkartıp süzün ve tencereye ilave edin, ardından tarçın, limon suyu, tuz, karabiber ve 3 su bardağı kaynar suyu ilave edin. Güzelce karıştırın ve pilavınızın üstünde göz göz kabarcıklar oluşup fokurdamaya başlayınca ocağın en küçük kısmına alıp altını kısın. Kapağını da kapatıp bu şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin. Pilav pişip suyunu çektiğinde, kapağı açıp karıştırın ve altını kapatın. Ardından üstüne temiz bir mutfak bezi ya da kağıt havlu yayın, kapağını kapatın ve bu şekilde 15 dakika demlenmeye bırakın. Demini almış pilavınızı sıcak sıcak servis edin.







Kimisi Zamana Bıraktı, Kimisi Şansa Bıraktı
Ben Sana Bıraktım Ya RAB...
  Alıntı

Herkül Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
25-12-18 | SMTP Proxies Güncel Proxy List Herkül 0 97598 25.Aralık.2018 09:11
25-12-18 | Free SSL Proxies SSL Proxy List Herkül 0 994 25.Aralık.2018 09:08
25 Aralık 2018 Salı - Günün Gazete... Günlük Gazete Manşetleri Herkül 24 229 25.Aralık.2018 08:31
Sarıkamış faciası Köşe yazıları Herkül 0 66 25.Aralık.2018 08:24
Müjdat Gezen - Metin Akpınar Köşe yazıları Herkül 0 81 25.Aralık.2018 08:20


Bookmarks

Etiketler
pilavı , tarifi , Şehzade

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Çiğ Börek - Çiğ Börek Tarifi - Çiğ Börek Tarifi Yapılışı Ozge Ramazan Yemekleri 0 09.Ocak.2019 22:34
Yoğurt Bar Tarifi Herkül Diyet yemek tarifleri 0 20.Aralık.2018 10:58
Sultanreşat Pilavı Tarifi Herkül Pilavlar - Makarnalar 0 17.Aralık.2018 14:44
Çıtır Börek Tarifi - Peynirli Börek Tarifi Herkül Hamur İşleri 0 17.Aralık.2018 14:18
Şehzade Çorbası Ozge Çorbalar 0 16.Aralık.2018 00:21


Yukarı Çık