HepForum.Com


Geri Git   HepForum.Com > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 17.Aralık.2018   #1
DurumuÇevrimdışı
Herkül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 42
Üyelik tarihi: 16.Aralık.2018
Şehir: 35 İzmir
Mesaj Sayısı: 1,372
Konu Sayısı: 486
Beğendikleri: 68
Alınan Beğeni: 76
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Kadayıflı Bezelyeli Pilav

Kadayıflı Bezelyeli Pilav



200 gram taze tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
Pilav İçin
1 su bardağı pilavlık pirinç (ıslatılmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su (veya et suyu)
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 kase haşlanmış veya konserve bezelye
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1/2 demet incecik kıyılmış yeşil soğan
Tuz, karabiber


Pirinci tuzlu sıcak suda 1-2 saat ıslatın, Sonra birkaç defa iyice yıkayın, Pilav tenceresinde yağı eritin, Fıstıkları yağda kavurun pembeleşince pirinci koyun,
Pirinçleri saydamlaşana kadar kavurun, Pirinç kavrulmaya yakın taze soğanı ekleyin, Karıştırarak biraz birlikte kavurun, Sonra dereotu, kuş üzümü, bezelyeyi ilave edin, Tuzunu, baharatını ve 1,5 bardak sıcak suyu koyun, Tencerenin kapağını kapatıp ocağın ateşini yükseltin, Su fokurdadıktan sonra ocağın altını kısın, Pilav suyunu çekince demlendirin, Demlenen pilavı biraz soğuması için bekletin, Kadayıfı erimiş tereyağı ile birlikte iyice yoğurun, Kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve içine kalıba göre kesilmiş yağlı kağıt serin, Üzerine kadayıfın yarısını iyice bastırarak yayın, Üzerine pilavı dökün sonra kalan kadayıfı bastırarak yerleştirin, 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin, Pilavı kalıptan çıkarın ve servis yapın.







Kimisi Zamana Bıraktı, Kimisi Şansa Bıraktı
Ben Sana Bıraktım Ya RAB...
  Alıntı

Herkül Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
25-12-18 | SMTP Proxies Güncel Proxy List Herkül 0 103824 25.Aralık.2018 09:11
25-12-18 | Free SSL Proxies SSL Proxy List Herkül 0 1193 25.Aralık.2018 09:08
25 Aralık 2018 Salı - Günün Gazete... Günlük Gazete Manşetleri Herkül 24 428 25.Aralık.2018 08:31
Sarıkamış faciası Köşe yazıları Herkül 0 109 25.Aralık.2018 08:24
Müjdat Gezen - Metin Akpınar Köşe yazıları Herkül 0 116 25.Aralık.2018 08:20


Bookmarks

Etiketler
bezelyeli , bezelyeli pilav , kadayıflı , pilav , tarif , tarifler

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Tavuk Etli İç Pilav Ozge Ramazan Yemekleri 0 09.Ocak.2019 22:41
Haşlama pilav (diyet) Adenca Diyet yemek tarifleri 0 21.Aralık.2018 00:37
Light Pilav Adenca Diyet yemek tarifleri 0 21.Aralık.2018 00:31
Sumaklı Taze Soğanlı Pilav Herkül Pilavlar - Makarnalar 0 17.Aralık.2018 14:49
Kadayıflı Şerbetli Tatlı Anka KF Tatlılar 0 29.Kasım.2018 17:02


Yukarı Çık
best 10