HepForum.Com


Geri Git   HepForum.Com > HEPFORUM KÜLTÜR VE SANAT FORUMLARI > Eğitim - Öğretim Forumları > Açık Öğretim (AÖF)
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Kıdemli Üye
Rwa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 33
Üyelik tarihi: 11.Aralık.2018
Şehir:
Mesaj Sayısı: 1,592
Konu Sayısı: 976
Beğendikleri: 9
Alınan Beğeni: 52
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum:

Standart Maliyet muhasebesi soru bankası

Maliyet muhasebesi soru bankası
1 ) Üretim yapmak amacıyla varlık tüketimi aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Gider
B) Hasılat
C) Harcama
D) Maliyet gideri
E) Dönem gideri

2 ) Dönem içinde satın alınan hammadde tutarı 500 milyon lira, dönem içinde kullanılabilir hammadde stokları tutarı 700 milyon lira ve dönem sonu hammadde stokları maliyeti 300 milyon lira olduğuna göre dönem başı hammadde stoklarının maliyeti kaç TL. dir?
A) 50 milyon
B) 100 milyon
C) 200 milyon
D) 300 milyon
E) 400 milyon

3 ) Aşağıdakilerden hangisi maliyet sistemini etkileyen faktörlerden biri değildir ?
A) İşletmenin büyüklüğü
B) İşletmenin satış politikası
C) Örgüt yapısı
D) Mamullerin cinsi
E Kullanılan üretim tekniği

4 ) Üretim ve hizmet işletmelerinde 7/B seçeneğine göre, maliyet dönemi sonunda hazırlanan maliyet dağıtım tablosuna dayanarak fonksiyonlarına ve maliyet yerlerine göre gruplanan çeşitli hesaplar hangi hesabın alacağına kaydedilir ?
A) Gider çeşitleri yansıtma hesabı
B) Üretim maliyetleri hesabı
C) Genel üretim giderleri hesabı
D) Direkt ilk madde ve malzeme giderleri hesabı
E) İlk madde ve malzeme giderleri hesabı

5 ) Bir sanayi işletmesinin birim fiyatı 7.5 TL. olan X malzemesinden yıllık gereksinmesi 12.000 birimdir. Bir partinin siparişi işletmeye ortalama 30 liraya mal olmaktadır. X malzemesini depoda bulundurmak için ortalama stok değerinin %15 oranında bir maliyete katlanılmaktadır. İşletmenin optimal sipariş miktarı kaç birimdir?
A) 600
B) 1.000
C) 1.500
D) 2.000
E) 800

6 ) Yukarıdaki bilgilere ve son giren ilk çıkar yöntemine göre dönemsonu stoklarının maliyeti kaç TL. dir?
A) 12.500.000
B) 14.000.000
C) 15.000.000
D) 17.500.000
E) 20.000.000

7 ) Üretimde kullanılan cıvata, somun, makine yağları, akaryakıt vb. giderler aşağıdaki gider gruplarından hangisinin içinde yer alır ?
A) Direkt malzeme maliyeti
B) Yardımcı malzeme
C) İşletme malzemesi
D) Endirekt malzeme maliyeti
E) Dönem malzemesi

8 ) Yukarıdaki bilgilere ve ilk giren ilk çıkar yöntemine göre dönem içinde imalata verilen malzemenin maliyeti kaç TL. dir ?
A) 10.000.000
B) 11.500.000
C) 13.000.000
D) 15.500.000
E) 24.550.000

9 ) İşletmede 2 milyon TL. saat ücreti ile çalışan işçi %35 akord zammı almaktadır. Akord zamanı ise bir birim üretim için 40 dakikadır. İşçi bir günlük süre için 20 birim üretim yaptığına göre, işçinin günlük ücreti kaç liradır?
A) 35.000.000
B) 20.000.000
C) 36.000.000
D) 25.000.000
E) 45.000

10 ) Toplam zamanın hangi işler üzerinde ne kadarlık sürelerle geçirildiğini gösteren belgeye ne ad verilir?
A) İşçi saat kartı
B) İşçi çalışma kartı
C) Sipariş kartı
D) Stok kartı
E) İşçi çalışma kartı özeti

11 ) Boşa geçen işçiliğin nedeni enerji kesintisinden kaynaklanıyorsa yapılacak yevmiye kaydında hangi hesapta gösterilir ?
A) Çalışılmayan kısım gider ve zararları hesabı
B) Genel üretim giderleri hesabı
C) Direkt işçilik giderleri hesabı
D) Hizmet üretim maliyet hesabı
E) Endirekt işçilik giderleri hesabı

12 ) Duran varlıkların amortismanları, bina vergileri, sigorta, yöneticiler ve üretim personelinin maaşları maliyet davranışlarına göre aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Değişken maliyetler
B) Sabit maliyetler
C) Yönetilen sabit maliyetler
D) Karma maliyetler
E) Yönetilemeyen sabit maliyetler

13 ) Yukarıdaki verilere göre Düşük-Yüksek noktalar yöntemine göre, direkt işçilik saati (DİS) başına değişken maliyet kaç TL/DİS’dir?
A) 18.000
B) 19.000
C) 25.000
D) 65.000
E) 90.850

14 ) Bir işletmede üretilen mamul miktarı 10.000 birim, toplam değişken genel üretim maliyetleri 350.000.000 TL. ve toplam sabit genel üretim maliyetleri 208.000.000 TL.dir. Buna göre işletme 16.000 birim mamul ürettiğinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur ?
A) Toplam G.Ü.M. 892.800.000 TL.dir
B) Birim başına değişken G.Ü.M. 21.875 TL.dir
C) Birim başına sabit G.Ü.M. 20.800 TL. dir
D) Toplam G.Ü.M. 558.000.000 TL.dir
E) Birim başına toplam G.Ü.M. 48.000 TL.dir

15 ) Aşağıdakilerden hangisi yardımcı hizmet maliyet yeridir ?
A) Döküm
B) Boyahane
C) Tamir-Bakım
D) Genel İşletme
E) Üretim Planlama
BayanTıLsıM isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 20-01-12, 17:46 #2
TıLsıM
Tecrübe Puanı: 0
TıLsıM is on a distinguished road

Standart



16 ) Yukarıdaki bilgilere ve doğrudan dağıtım yöntemine göre yemekhaneden işlem1’e yapılan II.Gider dağıtım sonucu kaç TL. dir?
A) 17.500.000
B) 18.000.000
C) 20.000.000
D) 22.000.000
E) 25.000.000

17 ) Yukarıdaki bilgiler ve doğrudan dağıtım yöntemine göre yemekhaneden işlem3’e yapılan II. Gider dağıtım sonucu kaç TL. dir ?
A) 20.000.000
B) 18.000.000
C) 15.000.000
D) 10.000.000
E) 5.000.000

18 ) Yukarıdaki bilgilere göre yardımcı maliyet yeri 1’den esas maliyet yeri A’ya dağıtılacak tutar kaç TL. dir ?
A) 30.000.000
B) 50.000.000
C) 80.000.000
D) 91.538.461
E) 72.857.143

19 ) Aşağıdakilerden hangisi maliyet dağıtımı yapılmasının nedenlerinden biridir ?
A) İşletmede dağıtım anahtarı listesinin oluşturulması
B) Genel imalat maliyetlerinin fiili tutarlarının belirlenmesi
C) Maliyetlerin mamullere en doğru şekilde dağıtılması
D) İşletmede sorumluluk alanlarının belirlenmesi
E) Üretim sürecindeki maliyet yerlerinin belirlenmesi

20 ) Üretim partisinin birleşik maliyeti 270.000.000 TL. dir. Maliyet dağıtımında fiziki miktarlarının temel alınması durumunda B mamulüne yüklenecek maliyet payı kaç TL dir ?
A) 55.000.000
B) 72.000.000
C) 98.181.181
D) 64.000.000
E) 105.000.000

21 ) Birleşik imalatta elde edilen mamullere ayrım noktasından sonra yüklenebilen maliyetlere ne ad verilir ?
A) Ek maliyetler
B) Tali mamul maliyetleri
C) Birleşik maliyetler
D) Esas maliyetler
E) Endirekt maliyetler

22 ) Bir birleşik imalat sürecinde 10.000 birim (Y) ve 5.000 birim (Z) birleşik mamullerini üretebilmek için 17.500.000 TL. maliyete katlanılmıştır. Birim satış fiyatı (Y) mamulü için 2.000 TL. ; (Z) mamulü için ise 3.000 TL. dir. İşletme birleşik maliyetleri satış değerlerini esas alarak dağıtmaktadır. Bu bilgilere göre (Z) mamulü için toplam birleşik maliyet kaç TL. dir ?
A) 15.000.000
B) 12.500.000
C) 10.000.000
D) 5.000.000
E) 7.500.000

23 ) Sipariş maliyet sistemi kullanan işletmede G.Ü.M. siparişlerin maliyetine direkt işçilik saati başına 100.000 TL. olarak yüklenmektedir. Gerçekleşen fiili G.Ü.M. 25.000.000 TL. dir. Döneme ilişkin çalışma süresi 200 D.İ.S.dir. Buna göre ek*** ya da fazla yüklenen G.Ü.M. tutarı nedir ?
A) 6.000.000 fazla yükleme
B) 9.000.000 ek*** yükleme
C) 5.000.000 ek*** yükleme
D) 9.000.000 fazla yükleme
E) 5.000.000 fazla yükleme

24 ) Tahmini genel üretim gideri = 68.000.000 TL.
Fiili genel üretim gideri = 75.000.000 TL.
Tahmini faaliyet hacmi =16.000 DİS.
Fiili faaliyet hacmi = 17.000 DİS.
Bu bilgilere göre, dönem içinde maliyetlere yüklenen genel üretim maliyet gideri kaç TL. dir?
A) 75.000.000
B) 72.250.000
C) 71.750.000
D) 70.500.000
E) 68.000.000

25 ) (X) Yardımcı üretim maliyet yerinde üretilen mamuller için gerekli olan 300.000.000 liralık endirekt malzeme ambardan çekilmiştir. Bu işlemle ilgili olarak yapılacak kayıtta aşağıdaki hesaplardan hangisinin borç tarafına kayıt yapılır?
A) Yarı mamul – Üretim hesabı
B) Mamuller hesabı
C) İlk madde malzeme hesabı
D) Direkt ilk madde malzeme giderleri hesabı
E) Genel üretim giderleri hesabı

26 ) Götürü olarak yüklenen G.İ.M. giderleri tek düzen hesap planına göre hangi hesaptan yükleme yapılır?
A) 710 Direkt İlk Madde Malzeme Giderleri Hesabı
B) 720 Direkt İşçilik Giderleri Hesabı
C) 731 Genel Üretim Giderleri Yansıtma Hesabı
D) 730 Genel Üretim Giderleri Hesabı
E) 732 Genel Üretim Gideri Bütçe Farkı Hesabı


Cevap Anahtarı:

1. D
2. C
3. B
4. A
5. E
6. D
7. D
8. D
9. C
10. B
11. A
12. E
13. B
14. E
15. C
16. A
17. D
18. D
19. C
20. B
21. A
22. E
23. C
24. B
25. E
26. C

  Alıntı

Rwa Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Yavaş gel Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 54 08.Ocak.2019 06:20
Üsküdar’da sabah oldu Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 76 08.Ocak.2019 06:20
Acı soğan yemedim ki ağzım koksun Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 63 08.Ocak.2019 06:20
Acından ölmüş yok, tokundan ölmüş çok Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 56 08.Ocak.2019 06:20
Al Külahını, Eyvallahı Da İçinde Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 70 08.Ocak.2019 06:19


Bookmarks

Etiketler
bankası , maliyet , muhasebesi , soru

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Maliyet muhasebesi arasınav yevmiye kayıtları Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:45
Maliyet muhasebesi ders notları ve formüller Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:39
Soru Sıfatları Nedir Adenca Edebiyat - Türkçe Forumları 0 21.Aralık.2018 15:09
iktisat notları soru-cevap Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 12.Aralık.2018 21:10
İktisada Giriş Soru ve Cevaplar 1 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 12.Aralık.2018 21:09


Yukarı Çık