HepForum.Com


Geri Git   HepForum.Com > HEPFORUM KÜLTÜR VE SANAT FORUMLARI > Eğitim - Öğretim Forumları > Açık Öğretim (AÖF)
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Kıdemli Üye
Rwa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 33
Üyelik tarihi: 11.Aralık.2018
Şehir:
Mesaj Sayısı: 1,592
Konu Sayısı: 976
Beğendikleri: 9
Alınan Beğeni: 52
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum:

Standart Istatistik Ara (vize) Deneme sorulari 1

Istatistik Ara (vize) Deneme sorulari 1
1-) Frekans serilerin grafiğine ne ad verilir?
A) Çubuk grafiği
B) Frekans poligonu
C) Histogram
D) Serpilme diyagramı
E) - den az grafiği

2-) Kareli ortalaması K = 5, aritmetik ortalaması 3 olan bir serinin standart sapması kaçtır?
A) 81
B) 64
C) 16
D) 8
E) 4

3-)
Serisinin modu nedir?

A) 7
B) 8
C) 9
D) 10
E) 12

4-) Bir torbada 16 beyaz, 9 pembe top bulunmaktadır.
Bu torbadan rasgele seçilen bir topun pembe olma olasılığı nedir?
A) 0.20
B) 0.36
C) 0.64
D) 0.70
E) 0.80


5-)
Verilen tablo için P(x > 5) olasılığını bulunuz.
A) 0.80
B) 0.76
C) 0.46
D) 0.24
E) 0.19

6-) Bir zarın 3 kez atılması deneyinde kaç örneklem noktası vardır?
A) 216
B) 36
C) 18
D) 10
E) 6

7-) Aşağıdakilerden hangisi doğal olmayan birimdir?
A) Para
B) Kitap
C) Arsa
D) İnsan
E) Masa

8-) Aşağıdakilerden hangisi istatistik birimi olamaz?
A) Otomobil
B) Ölüm
C) İnsan
D) Ağlama
E) Doğum


9-) N = 5 hacimli bir anakütleden rassal olarak seçilen n = 2 hacimli kaç örneklem oluşturulabilir?
A) 5
B) 10
C) 15
D) 30
E) 40

10-) x: 5, 3, 2, 1, 4, 1, 2, 4, 6
verilen serinin medyan değeri nedir?
A) 7
B) 6
C) 5
D) 4
E) 3

11-) Değişkenlik ölçüleri ile ilgili hangisi yanlıştır?
A) Varyansın kareköküne standart sapma denir.
B) Değişim katsayısı standart sapmanın aritmetik ortalamaya bölümünün 100 ile çarpılmasıyla elde edilir.
C) Kareli ortalamanın karesi ile aritmetik ortalamanın karesi arasındaki fark standart sapmaya eşittir.
D) En büyük değer ile en küçük değer arasındaki farka değişim aralığı denir.
E) Standart sapmanın karesine varyans denir.

12-) z = - 1.13 ile z = 2.30 arasında kalan alan yüzde kaçtır?
A) 11,85
B) 37,08
C) 48,93
D) 50,10
E) 86,01

13-) Aşağıdakilerden hangisi örneklemeyi gerekli kılan nedenlerden biri değildir?
A) Ölçüm birimlerinin fiziksel zarara uğraması
B) Kesin sonuç elde etme
C) Maliyet
D) Zaman
E) Doğru veri elde etme

14-)
Yukarıdaki serinin aritmetik ortalaması nedir?
A) 2.25
B) 3.25
C) 4.25
D) 7.20
E) 8.10

15-) Aşağıdakilerden hangisi sürekli rassal değişken değildir?
A) Bir sokaktaki bina sayısı
B) Bir binanın yüksekliği
C) Bir bebeğin ağırlığı
D) Bir ülkenin yüz ölçümü
E) Bir evin kapladığı alan

16-)
Verilen serinin medyan değeri nedir?
A) 5
B) 15
C) 20
D) 30
E) 40

17-) Aşağıdakilerden hangisi istatistik kütlesi olamaz?
A) Belirli bir bölgedeki iflaslar
B) Belirli bir bölgedeki trafik kazaları
C) Belirli bir bölgedeki ölümler
D) Murat İlkumut Dersanesi
E) Belirli bir bölgedeki doğumlar


18-) x, sürekli rassal değişkenin ortalaması 20, standart sapması 5 iken P(15 ≤ x ≤ 30) olma olasılığı nedir?
A) 0.1360
B) 0.3413
C) 0.4773
D) 0.8186
E) 0.9481

19-) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Medyan duyarlı olmayan ortalamadır.
B) Kareli ortalamanın karesi ile aritmetik ortalamanın karesi arasındaki fark varyansı verir.
C) Aritmetik ortalama duyarlı olmayan ortalamadır.
D) Gözlem değerlerinin aritmetik ortalamadan farklarının kareli ortalaması standart sapmayı verir.
E) Geometrik ortalama duyarlı bir ortalamadır.

20-)
Verilen seri için sayısal değeri 9’dan büyük gözlem sayısı nedir?
A) 15
B) 30
C) 45
D) 49
E) 50

21-) Bir örneklem istatistiğine ait dağılımın standart sapması nedir?
A) Standart hata
B) Tahminleme
C) Örnekleme hatası
D) Yanılsama hatası
E) Standart sapma


22-) Bir konfeksiyon atölyesinde çalışan işçilerin aylık gelirlerinin µ = 450 YTL, σ = 50 YTL ile normal dağıldığı bulunmuştur.
Bu işçilerden rasgele seçilen birinin 550 YTL’den daha çok aylık gelire sahip olma olasılığı nedir?
A) 0.0227
B) 0.4773
C) 0.4937
D) 0.8673
E) 0.9773

23-) Serilerin grafikle gösterilmesine ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Sınıflandırılmış serilerin grafiği histogramdır.
B) Frekans serilerin grafiği çubuk grafiğidir.
C) Sınıflandırılmış serilerin grafiği frekans poligonudur.
D) - den az eğrisi ilk sınıftan başlayarak artan bir grafiktir.
E) Bileşik serilerin grafiği frekans poligonudur.

24-) Bir kavşakta ortalama 4 kaza olmaktadır.
Bu kavşakta hiç kaza olmama olasılığı nedir?
A) 23,5
B) e4
C)

D) 4e-4
E) e-4

25-) P(A) = 0.40 ve P(A ve B) = 0.20 ise P (B/A) koşullu olasılığı kaçtır?
A) 0.3
B) 0.5
C) 0.6
D) 0.7
E) 2

26-)
x’in ortalaması nedir?
A) 5.20
B) 4.19
C) 2.15
D) 1.19
E) 1.80


Cevaplar
1-) A 2-) E 3-) C 4-) B 5-) D 6-) A 7-) C 8-) D 9-) B 10-) E 11-) C 12-) E 13-) B 14-) D 15-) A 16-) C 17-) D 18-) D 19-) C 20-) B 21-) A 22-) A 23-) E
24-) E 25-) B 26-) E

  Alıntı

Rwa Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Yavaş gel Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 54 08.Ocak.2019 06:20
Üsküdar’da sabah oldu Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 76 08.Ocak.2019 06:20
Acı soğan yemedim ki ağzım koksun Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 63 08.Ocak.2019 06:20
Acından ölmüş yok, tokundan ölmüş çok Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 56 08.Ocak.2019 06:20
Al Külahını, Eyvallahı Da İçinde Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 70 08.Ocak.2019 06:19


Bookmarks

Etiketler
ara , deneme , istatistik , sorulari , vize

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Istatistik Ara (vize) Deneme soruları 4 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:32
Istatistik Final (Yılsonu) Deneme soruları 1 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:32
İktisat Teorileri Ara(vize) Deneme Sorulari 1 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:30
İktisat Teorileri Ara(vize) Deneme Sorulari 2 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:30
İktisat Teorileri Ara(vize) Deneme Sorulari 3 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:30


Yukarı Çık