HepForum.Com


Geri Git   HepForum.Com > HEPFORUM KÜLTÜR VE SANAT FORUMLARI > Eğitim - Öğretim Forumları > Açık Öğretim (AÖF)
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Kıdemli Üye
Rwa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 33
Üyelik tarihi: 11.Aralık.2018
Şehir:
Mesaj Sayısı: 1,592
Konu Sayısı: 976
Beğendikleri: 9
Alınan Beğeni: 52
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum:

Standart İIstatistik Ara (vize) Deneme soruları 2

İIstatistik Ara (vize) Deneme soruları 2
1-) Aşağıdakilerden hangisi istatistik birimi olarak alınamaz?
A) İnsan
B) Bina
C) Coğrafi bölge
D) Aile
E) Hayal

2-) Aşağıdakilerden hangisi ani birimdir?
A) İnsan
B) Bina
C) Grev
D) Hayvan
E) Araba


3-) Aşağıdakilerden hangisinde verilenler karşılaştırılırken gözlenen farkın anlamlı olup olmadığını istatistiksel olarak belirlemek gerekir?
A) İki öğrencinin başarı notu
B) İki binanın yüksekliği
C) İki hastanenin yatak kapasitesi
D) İki gübrenin üretime katkısının karşılaştırılması
E) İki kişilik aylık geliri

4-) Gözlem sonuçlarının maddesel bir değişkenin şıklarına göre sıralanmasıyla oluşturulan serilere ne ad verilir?
A) Zaman serisi
B) Mekan serisi
C) Dağılma serisi
D) -den az serisi
E) Bileşik seri


5-)
Yukarıda verilen seri için sayısal değeri 6’dan büyük gözlem sayısı nedir?
A) 5
B) 11
C) 18
D) 21
E) 23

6-)
Yukarıda verilen serinin frekans eğrisinin görünümü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sağa eğik eğri
B) Simetrik eğri
C) Sola eğik eğri
D) U eğrisi
E) J eğrisi

7-)
Yukarıda verilen serinin aritmetik ortalaması kaçtır?
A) 2.8
B) 3
C) 4
D) 5.5
E) 6.5

8-)
Verilen serinin mod değeri nedir?
A) 8
B) 9
C) 10
D) 11
E) 12

9-)
Yukarıda verilen serinin medyanı nedir?
A) 1
B) 2,5
C) 3
D) 3,5
E) 4

10-) Aritmetiksel ortalaması 300 ve varyansı σ2=225 olan bir serinin değişim katsayısı yüzde kaçtır?
A) 3
B) 5
C) 15
D) 45
E) 75

11-) Kareli ortalaması K = 15 ve aritmetik ortalaması 9 olan bir serinin tüm gözlem değerleri 4 ile çarpılarak yeni bir seri oluşturulmuştur.
Yeni serinin standart sapması kaçtır?
A) 12
B) 24
C) 36
D) 48
E) 63

12-) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Aritmetik ortalama bir serideki tüm gözlem değerlerinden etkilenir.
B) Bir seriyi iki eşit kısma bölen gözlem değeri medyanı verir.
C) Seride en çok tekrarlanan değer modu verir.
D) Bir serideki en büyük değer ile en küçük değer arasındaki fark değişim katsayısını verir.
E) Standart sapmanın karesi varyansı verir.

13-) Hilesiz bir madeni paranın peş peşe on kez atılması deneyine ilişkin örneklem uzayında kaç örneklem noktası vardır?
A) 16
B) 64
C) 256
D) 512
E) 1024

14-) Dersanemizde 1. sınıf öğrencisi olan 50 kişiden; 25’i matematik, 15 iktisat ve 10’uda hukuk dersi almaktadır.
Rasgele seçilen bir öğrencinin hukuk dersi almama olasılığı nedir?
A)

B)

C)

D)

E)

15-) 7 sarı, 5 kırmızı, 8 tanede mavi top bulunan bir torbadan iadesiz yöntemle peşpeşe iki top seçilecektir.
Seçilecek ilk topun kırmızı, ikinci topun da mavi olma olasılığı nedir?
A)

B)

C)

D)

E)

16-)
Verilen tabloya göre rasgele seçilen bir öğrencinin kız ve sigara içme olasılığı nedir?
A)

B)

C)

D)

E)


17-)
Verilen tablo için P(1 ≤ x < 3) olasılığı nedir?
A) 0.15
B) 0.25
C) 0.45
D) 0.55
E) 0.70

18-) Bir öğrencinin matematik sınavında soruları doğru cevaplama başarısı 0.65’dir.
Bu öğrencinin cevaplayacağı 5 sorudan 3’ünü doğru cevaplama olasılığı nedir?
A) 0.336
B) 0.423
C) 0.275
D) 0.179
E) 0.123

19-) Bir hastanenin acil servisine saatte ortalama 2 çağrı gelmektedir.
Bu hastanenin acil servisine herhangi bir saatte 1 çağrı gelme olasılığı nedir?
A) e2

B)

C) 2e-2

D)

E) 0

20-) z = -2.58 ile z = 0 noktaları arasındaki alanın olasılığı kaçtır?
A) 0.4474
B) 0.4773
C) 0.4812
D) 0.4938
E) 0.4951


21-) Standart normal eğri altında p(z > -0.73) olasılığı nedir?
A) 0.2327
B) 0.2611
C) 0.2673
D) 0.5327
E) 0.7673


22-) Ortalaması 50, varyansı 36 olan bir seride P(44 ≤ x ≤ 56) olasılığı yüzde kaçtır?
A) 78.62
B) 68.26
C) 60.12
D) 58.44
E) 34.13

23-) Bir okulda; matematik dersinden başarılı olanlar 60 ortalama ve 15 standart sapmayla normal dağılım göstermektedir.
Bu okuldan rastgele seçilen bir kişinin matematik dersinden 87’den büyük not alma olasılığı nedir?
A) 0.0359
B) 0.3413
C) 0.4641
D) 0.5359
E) 0.8641

24-) Anakütlenin tümüne ulaşılamadığı durumda anakütle ile ilgili bir yargı elde etmek amacıyla üzerinde istatistiksel değerlerin hesaplandığı gruba ne ad verilir?
A) Yığın
B) Örneklem
C) Örnekleme
D) Parametre
E) İstatistik

25-) Anakütlenin özelliklerini belirleyen sayısal karakteristiklere ne ad verilir?
A) Parametre
B) Örneklem
C) İstatistik
D) Varyans
E) Standart Sapma

26-) Bir araştırmada kota örneklemesi benimsenerek ilgilenilen anakütle 3 tabakaya ayrılmıştır. Tabaka hacimleri N1 = 200, N2 = 350 ve N3 = 450 birimdir.
Örneklem hacmi 50 birim olduğuna göre, 1. tabakadan seçilecek birim sayısı kaçtır?
A) 5
B) 10
C) 15
D) 25
E) 45



Cevaplar
1-) E 2-) C 3-) D 4-) C 5-) C 6-) C 7-) A 8-) B 9-) D 10-) B 11-) D 12-) D 13-) E 14-) E 15-) A 16-) E 17-) D 18-) A 19-) C 20-) E 21-) E 22-) B 23-) A
24-) B 25-) A 26-) B

  Alıntı

Rwa Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Yavaş gel Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 54 08.Ocak.2019 06:20
Üsküdar’da sabah oldu Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 76 08.Ocak.2019 06:20
Acı soğan yemedim ki ağzım koksun Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 63 08.Ocak.2019 06:20
Acından ölmüş yok, tokundan ölmüş çok Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 56 08.Ocak.2019 06:20
Al Külahını, Eyvallahı Da İçinde Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 70 08.Ocak.2019 06:19


Bookmarks

Etiketler
ara , deneme , iistatistik , soruları , vize , İistatistik

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Istatistik Ara (vize) Deneme sorulari 1 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:33
İIstatistik Ara (vize) Deneme soruları 3 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:32
Istatistik Ara (vize) Deneme soruları 4 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:32
İIstatistik Final (Yılsonu) Deneme sorulari 2 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:31
İIstatistik Final (Yılsonu) Deneme sorulari 3 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:31


Yukarı Çık