HepForum.Com


Geri Git   HepForum.Com > HEPFORUM KÜLTÜR VE SANAT FORUMLARI > Eğitim - Öğretim Forumları > Açık Öğretim (AÖF)
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Kıdemli Üye
Rwa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 33
Üyelik tarihi: 11.Aralık.2018
Şehir:
Mesaj Sayısı: 1,592
Konu Sayısı: 976
Beğendikleri: 9
Alınan Beğeni: 52
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum:

Standart Istatistik Final (Yılsonu) Deneme soruları 1

Istatistik Final (Yılsonu) Deneme soruları 1
1-) Aşağıdakilerden hangisi istatistik birimi olamaz?
A) İnsan
B) Ticari kuruluş
C) Trafik kazası
D) Hayal
E) Evlenme

2-)
Verilen tabloya göre sayısal değeri 15’den büyük gözlem sayısı kaçtır?
A) 9
B) 10
C) 12
D) 18
E) 21

3-) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Gözlem değerlerinin aritmetik ortalamadan farklarının kareli ortalaması standart sapmayı verir.
B) Bir seriyi oluşturan gözlem değerlerinin tümüne sabit bir sayı eklenirse elde edilen yeni serinin standart sapması değişir.
C) Bir seriyi oluşturan gözlem değerlerinin tümü “c" gibi bir sayı ile çarpılırsa elde edilen yeni serinin standart sapması ilk serinin standart sapmasının “c" katı olur.
D) Kareli ortalamanın karesi ile aritmetik ortalamanın karesi arasındaki fark varyansı verir.
E) Varyansın karekökü standart sapmayı verir.


4-)
Yukarıda verilen frekans serisinin aritmetik ortalaması kaçtır?
A) 3
B) 5
C) 8
D) 8.8
E) 11


5-)
Yukarıda verilen frekans serisinin standart sapması kaçtır?
A) 1,14
B) 2,17
C) 3,18
D) 3,46
E) 12

6-) Hilesiz bir madeni paranın 7 kez atılması deneyinde kaç örneklem noktası vardır?
A) 7
B) 14
C) 49
D) 64
E) 128

7-) 7 beyaz, 3 sarı, 5 mavi bilye bulunan bir torbadan iadesiz seçimle iki bilye çekilecektir.
Çekilecek iki bilyenin de beyaz olma olasılığı nedir?
A) 1
... 5
B) 3
... 7
C) 3
... 7
D) 2
... 5
E) 1
... 2

8-)
Yukarıda verilen tabloya göre P(0 ≤ x < 3) olasılığı kaçtır?
A) 0.21
B) 0.30
C) 0.37
D) 0.44
E) 0.66

9-) x, sürekli rassal değişkeni ortalaması 15, standart sapması 5 olmak üzere normal dağılmıştır.
P (15 ≤ x ≤ 22) olasılığı nedir?
A) 0,0808
B) 0,3025
C) 0,4192
D) 0,9192
E) 0,9737


10-) Standart normal eğri altında z = 2.35 ile z = 1.14 noktaları arasındaki toplam alan yüzde kaçtır?
A) 11,77
B) 37,29
C) 49,06
D) 86,35
E) 81,85

11-) Aşağıdakilerden hangisi olasılıklı örnekleme yöntemlerinden biri değildir?
A) Basit rassal örnekleme
B) Tabakalı örnekleme
C) Küme örneklemesi
D) Sistematik örnekleme
E) Kota örneklemesi

12-) Anakütle ortalamasına ilişkin tahminlemede serbestlik derecesi 15 ise örneklem hacmi nedir?
A) 14
B) 15
C) 16
D) 17
E) 18

13-) Ortalaması 30, varyansı 9, örnek büyüklüğü 26 olan bir serinin 0.95 güven düzeyi ile alt sınırı nedir?
A) 26,47
B) 28,76
C) 30,6
D) 33,53
E) 35,13

14-) Aşağıdakilerden hangisi I. tip hatanın tanımıdır?
A) Doğru olan sıfır hipotezinin kabul edilmesi
B) Yanlış olan sıfır hipotezinin kabul edilmesi
C) Yanlış olan sıfır hipotezinin reddedilmesi
D) Yanlış olan alternatif hipotezinin kabul edilmesi
E) Doğru olan sıfır hipotezinin reddedilmesi


15-)
Bu sınamadaki sıfır hipotezi aşağıdakilerden hangisidir?
A) µ = 550
B) µ ≠ 550
C) µ < 550
D) µ > 550
E) µ ≥ 550

16-)
Bu sınamadaki alternatif hipotez aşağıdakilerden hangisidir?
A) µ ≥ 550
B) µ = 550
C) µ ≤ 550
D) µ ≠ 550
E) µ < 550

17-) Gözlem sayısı 150, ki-kare test istatistiği 13.5 ise kontenjans katsayısı nedir?
A) 0,082
B) 0,157
C) 0,213
D) 0,287
E) 0,345

18-) Kontenjans katsayısı hangi değerler arasında yer alır?
A) 0 < c < 1
B) - 1 ≤ c ≤ 1
C) - 1 < c < 0
D) c ≥ 1
E) c < - 1

19-) Basit doğrusal regresyon analizinde katsayılar tahmininde kullanılan teknik aşağıdakilerden hangisidir?
A) Varyans analizi
B) En küçük kareler yöntemi
C) Hipotez testi
D) Merkezi limit teoremi
E) Ki-kare uygunluk testi

20-)
Yukarıda verilen seri için Σxy nedir?
A) 200
B) 1070
C) 3600
D) 4600
E) 5000

21-) x’in y’ye göre regresyon katsayısı 0.36; y’nin x’e göre regresyon katsayısı 0.64 ise korelasyon katsayısı kaçtır?
A) 0.23
B) 0.48
C) 0.53
D) 0.64
E) 0.81

22-) n = 11, r = 0.35 ise t test istatistiği nedir?
A) 0.88
B) 0.94
C) 1.05
D) 1.12
E) 1.23

23-) Σp0q0=338.000
........Σp1q1=469.500
........Σp0q1=386.000
........Σp1q0=414.750
Yukarıda verilenlere göre Fisher indeks değeri nedir?
A) 120.16
B) 121.63
C) 122.16
D) 122.70
E) 123.68

24-)
Verilen tabloya göre 1993 yılına ilişkin zincirleme indeks değeri nasıl yorumlanır?
A) 1993 yılındaki fiyat 1992 yılına göre %20 artmıştır.
B) 1993 yılındaki fiyat 1992 yılına göre %20 azalmıştır.
C) 1993 yılındaki fiyat 1992 yılına göre %25 artmıştır.
D) 1993 yılındaki fiyat 1992 yılına göre %25 azalmıştır.
E) 1993 yılındaki fiyat 1992 yılına göre %15 artmıştır.

25-) Zaman serilerinde etkisi en çok görülen bileşen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mevsimsel bileşen
B) Trend bileşeni
C) Konjonktürel bileşen
D) Yanıltıcı bileşen
E) Rassal bileşen

26-) Mevsimsel ve konjonktürel bileşenlerin ortak özellikleri nedir?
A) Her ikiside döngüsel değişmelerdir.
B) Her ikiside periyodik değişmelerdir.
C) Her ikisi hem periyodik hemde döngüsel değişmelerdir.
D) Her ikiside düzensiz değişmelerdir.
E) Her ikisinde de statik ilişki vardır.

Cevaplar

1-) D
2-) C
3-) B
4-) C
5-) D
6-) E
7-) B
8-) D
9-) C
10-) A
11-) E
12-) C
13-) B
14-) E
15-) A
16-) E
17-) D
18-) A
19-) B
20-) B
21-) B
22-) D
23-) C
24-) A
25-) E
26-) A

  Alıntı

Rwa Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Yavaş gel Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 54 08.Ocak.2019 06:20
Üsküdar’da sabah oldu Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 76 08.Ocak.2019 06:20
Acı soğan yemedim ki ağzım koksun Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 63 08.Ocak.2019 06:20
Acından ölmüş yok, tokundan ölmüş çok Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 56 08.Ocak.2019 06:20
Al Külahını, Eyvallahı Da İçinde Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 70 08.Ocak.2019 06:19


Bookmarks

Etiketler
deneme , final , istatistik , soruları , yılsonu

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Istatistik Ara (vize) Deneme soruları 4 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:32
İIstatistik Final (Yılsonu) Deneme sorulari 2 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:31
İIstatistik Final (Yılsonu) Deneme sorulari 3 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:31
İktisat Teorileri Final(Yılsonu) Deneme Sınavları 2 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:29
İktisat Teorileri Final(Yılsonu) Deneme Sınavları 3 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:29


Yukarı Çık