HepForum.Com


Geri Git   HepForum.Com > HEPFORUM KÜLTÜR VE SANAT FORUMLARI > Eğitim - Öğretim Forumları > Açık Öğretim (AÖF)
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Kıdemli Üye
Rwa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 33
Üyelik tarihi: 11.Aralık.2018
Şehir:
Mesaj Sayısı: 1,592
Konu Sayısı: 976
Beğendikleri: 9
Alınan Beğeni: 52
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum:

Standart İIstatistik Final (Yılsonu) Deneme sorulari 2

İIstatistik Final (Yılsonu) Deneme sorulari 2
1-) Aşağıdakilerden hangisi doğal birimdir?
A) Hacim
B) Yüzölçümü
C) Ağırlık
D) Defter
E) Boy uzunluğu

2-) Aşağıdakilerden hangisi sürekli rassal değişkendir?
A) Öğrenci sayısı
B) Nüfus
C) Kat sayısı
D) Kilo
E) Göz rengi


3-) Frekans eğrisinin görünümü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Simetrik Eğri
B) Sağa Eğik Eğri
C) Sola Eğik Eğri
D) J Eğrisi
E) U Eğrisi

4-) Yukarıda verilen serinin medyan değeri nedir?
A) 3
B) 5
C) 7
D) 9
E) 11

5-) Yukarıda verilen serinin mod değeri nedir?
A) 12,5
B) 13,5
C) 15
D) 17,5
E) 20

6-) Kareli ortalaması 17 ve aritmetik ortalaması 15 olan bir serinin standart sapması nedir?
A) 6
B) 8
C) 9
D) 36
E) 64

7-) Bir kutuda 7 sarı, 8 kırmızı toplam 15 mika, 4 sarı, 6 kırmızı toplam 10 cam bilye bulunmaktadır. Rasgele seçilen bir bilyenin kırmızı ve mika olma olasılığı nedir?
A) 0,16
B) 0,24
C) 0,28
D) 0,30
E) 0,32

8-) 50 öğrenci arasından 2 öğrenci basketbol takımına seçilecektir. Kaç farklı seçim yapılabilir?
A) 13570
B) 6870
C) 3256
D) 2650
E) 1225

9-) x binom dağılım gösteren kesikli rassal değişken olmak üzere n = 7 ve p = 0,40 iken P (x ≤ 1) olasılığı kaçtır?
A) 0,159
B) 0,131
C) 0,047
D) 0,028
E) 0,019


10-) P (z < 2,35) olma olasılığı nedir?
A) 0,0094
B) 0,3837
C) 0,4906
D) 0,9906
E) 0,9981

11-) x, rassal değişkenin ortalaması 30, varyansı 81 olmak üzere normal dağılmıştır. P (30 < x < K) = 0,452 ise K değeri nedir?
A) 35
B) 40
C) 45
D) 47,5
E) 52,5

12-) Bir anakütlenin özelliklerini belirleyen sayısal karakteristiklere ne ad verilir?
A) Örnek
B) Parametre
C) Yığın
D) İstatistik
E) Tamsayım


13-) Örnek büyüklüğü 21, örneğin ortalaması 35, standart sapması 9 ise serbestlik derecesi nedir?
A) 19
B) 20
C) 21
D) 33
E) 34

14-) Örneğin ortalaması 60, varyansı 64, örnek büyüklüğü 256 olan serinin 0,95 güven düzeyi ile üst sınırı nedir?
A) 60,98
B) 61,56
C) 63,98
D) 64,98
E) 67,13

15-)
Bu sınamadaki sıfır hipotezi nedir?
A) Değişiklik konservelerin ömrünü arttırır.
B) Değişiklik üretim hızını arttırır.
C) Değişiklik konservelerin ömrünü azaltır.
D) Değişiklik üretim hızını etkilememiştir.
E) Değişiklik konservelerin ömrünü etkilememiştir.

16-)
Bu sınamadaki alternatif hipotez nedir?
A) Değişiklik konservelerin ömrünü etkilememiştir.
B) Değişiklik konservelerin ömrünü azaltmıştır.
C) Değişiklik konservelerin ömrünü arttırmıştır.
D) Değişiklik üretim hızını arttırır.
E) Değişiklik üretim hızını etkilememiştir.

17-) Serbestlik derecesi n= 15, anlamlılık düzeyi α = 0,01 ise X2k nedir?
A) 24,99
B) 26,11
C) 27,48
D) 29,14
E) 30,58

18-)
Verilen tablonun ki-kare (X2) değeri nedir?
A) 0,069
B) 0,097
C) 0,116
D) 0,132
E) 0,148

19-) Basit doğrusal regresyon analizinde katsayılar tahmininde kullanılan teknik aşağıdakilerden hangisidir?
A) Varyans analizi
B) Korelasyon katsayısı
C) Merkezi Limit Teoremi
D) En küçük kareler yöntemi
E) Ki-kare homojenlik testi

20-)
Yukarıda verilen seri için Σxy değeri kaçtır?
A) 21
B) 49
C) 149
D) 231
E) 347

21-) Korelasyon katsayısı 0,35 ise belirlilik katsayısı kaçtır?
A) 0,5913
B) 0,4117
C) 0,3525
D) 0,1357
E) 0,1225

22-) Aşağıdaki korelasyon katsayılarından hangisi aynı yönlü tam bir doğrusal ilişkinin varlığını gösterir?
A) -1
B) -0,5
C) 0
D) 0,5
E) 1

23-)
Verilen tabloya göre 2004 yılına ilişkin zincirleme indeks nedir?
A) 111,1
B) 142,8
C) 200
D) 333,3
E) 500

24-) Aşağıdaki indekslerin hangisinin hesabı için geometrik ortalama kullanılır?
A) Paasche
B) Fisher
C) Laspeyres
D) Zaman
E) Mekan


25-) Zaman serilerinde etkisi en çok görülen bileşen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mevsimsel bileşen
B) Zaman bileşeni
C) Rassal bileşen
D) Konjonktürel bileşen
E) Trend bileşeni

26-) Zaman serileri bazen ay, gün sayısı, işgünü sayısı veya fiyat değişimlerinin etkisinde kalabilir. Bu etkilere ne ad verilir?
A) Konjonktürel faktörler
B) Mevsimsel faktörler
C) Rassal bileşen
D) Yanıltıcı faktörler
E) Trend bileşen

Cevaplar

1-) D
2-) D
3-) A
4-) C
5-) B
6-) B
7-) E
8-) E
9-) A
10-) D
11-) C
12-) B
13-) B
14-) A
15-) E
16-) C
17-) E
18-) C
19-) D
20-) C
21-) E
22-) E
23-) A
24-) B
25-) C
26-) D

  Alıntı

Rwa Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Yavaş gel Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 54 08.Ocak.2019 06:20
Üsküdar’da sabah oldu Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 76 08.Ocak.2019 06:20
Acı soğan yemedim ki ağzım koksun Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 63 08.Ocak.2019 06:20
Acından ölmüş yok, tokundan ölmüş çok Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 56 08.Ocak.2019 06:20
Al Külahını, Eyvallahı Da İçinde Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 70 08.Ocak.2019 06:19


Bookmarks

Etiketler
deneme , final , sorulari , İistatistik , yılsonu

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Istatistik Final (Yılsonu) Deneme soruları 1 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:32
İIstatistik Final (Yılsonu) Deneme sorulari 3 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:31
İktisat Teorileri Final(Yılsonu) Deneme Sınavları 1 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:30
İktisat Teorileri Final(Yılsonu) Deneme Sınavları 2 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:29
İktisat Teorileri Final(Yılsonu) Deneme Sınavları 3 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:29


Yukarı Çık