HepForum.Com


Geri Git   HepForum.Com > HEPFORUM KÜLTÜR VE SANAT FORUMLARI > Eğitim - Öğretim Forumları > Açık Öğretim (AÖF)
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Kıdemli Üye
Rwa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 33
Üyelik tarihi: 11.Aralık.2018
Şehir:
Mesaj Sayısı: 1,592
Konu Sayısı: 976
Beğendikleri: 9
Alınan Beğeni: 52
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum:

Standart İIstatistik Final (Yılsonu) Deneme sorulari 3

İIstatistik Final (Yılsonu) Deneme sorulari 3
1-) Yığın olay niteliğinde aynı cins birimlerin oluşturduğu topluluğa ne ad verilir?
A) Şık
B) Değişken
C) Anakütle
D) Örneklem
E) Örnek

2-) Birimlerin birden fazla değişkene göre dağılımlarını bir arada gösteren serilere ne ad verilir?
A) Bileşik seri
B) Sınıflandırılmış seri
C) Birikimli seri
D) Frekans serisi
E) Zaman serisi


3-) Frekans eğrisinin görünümü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Simetrik eğri
B) J eğrisi
C) Sağa eğik eğri
D) Sola eğik eğri
E) U eğrisi

4-) 15 gözlem değerinden oluşan bir seride aritmetik ortalama 30 ise gözlem değerleri toplamı nedir?
A) 500
B) 450
C) 350
D) 90
E) 45

5-) Yukarıdaki sınıflandırılmış serinin medyan değeri nedir?
A) 5
B) 9
C) 11,3
D) 13,3
E) 17,3

6-) Hilesiz bir madeni paranın 5 kez atılması deneyinde kaç örneklem noktası vardır?
A) 2
B) 4
C) 8
D) 16
E) 32

7-) 6 sarı, 14 yeşil bilye bulunan bir torbadan iadesiz seçimle iki bilye çekilecektir. Her iki bilyenin de sarı olma olasığı kaçtır?

A) 1
... 4

B) 7
...16

C) 6
...20

D) 3
...38

E) 9
...100

8-) Bir firma yaşadığı ekonomik kriz sonucunda 20 çalışanından 3 tanesini rasgele seçerek işlerine son verecektir.
Yapılabilecek farklı seçim sayısı kaçtır?
A) 570
B) 1140
C) 3840
D) 5370
E) 6840

9-) Verilen tablo için P(1 ≤ x < 3) değeri nedir?
A) 0,03
B) 0,15
C) 0,33
D) 0,36
E) 0,56

10-) Standart normal eğri altında P(z > 1,45) olasılığı nedir?
A) 0,0735
B) 0,4192
C) 0,4265
D) 0,8270
E) 0,9265

11-) Aralık ayında televizyondaki haber programlarının izlenme oranının ortalaması 40, standart sapması 5 olmak üzere normal dağılım göstermektedir.
Haber programlarının izlenme oranının 50 olmasının standart normal değeri kaçtır?
A) -2
B) -1,5
C) 0,5
D) 1,5
E) 2

12-) Aşağıdakilerden hangisi tamsayım yapmayı engelleyen nedenlerden biri değildir?
A) Uygulamada mümkün olmaması
B) Bütçenin yetersiz olması
C) Çok zaman alması
D) Anakütle hacminin küçük olması
E) Birimlerin fiziksel zarara uğraması

13-) Anakütle ortalamasının 0,99 güvenle tahmin edilebilmesi için rassal olarak seçilen 25 birimlik örneğin ortalaması 60, standart sapması ise 16 olarak hesaplanmıştır. Tahminlemede kullanılacak tablo değeri kaçtır?
A) 2,797
B) 2,064
C) 2,787
D) 2,060
E) 2,779

14-) Normal dağılıma sahip bir anakütleden rasgele seçilen 324 birimlik örneğin ortalaması 45 ve varyansı da 81’dir. Buna göre anakütle ortalamasının 0,95 güven düzeyi ile üst sınır değeri nedir?
A) 38,98
B) 39,02
C) 43,02
D) 44,02
E) 45,98

15-) Aşağıdakilerden hangisi II. tip hatanın tanımıdır?
A) Yanlış olan sıfır hipotezinin reddedilmesi
B) Doğru olan sıfır hipotezinin reddedilmesi
C) Yanlış olan sıfır hipotezinin kabul edilmesi
D) Doğru olan alternatif hipotezin kabul edilmesi
E) Yanlış olan alternatif hipotezinin kabul edilmesi

16-) İki okulun son sınıf öğrencilerinin başarı ortalamasının 65’den büyük olup olmadığı sınanmak istenmektedir. Bu sınamadaki alternatif hipotez nedir?
A) µ = 65
B) µ < 65
C) µ > 65
D) µ ≠ 65
E) µ ≤ 65

17-) Gözlem sayısı 200 olan bir araştırmada c2 test istatistiğinin değeri 13,8 olarak bulunmuştur. Buna göre kontenjans katsayısı kaçtır?
A) 0,06
B) 0,15
C) 0,17
D) 0,25
E) 0,51

18-) Yukarıda verilen tabloya göre sigara içen erkeklerin beklenen frekansı kaçtır?
A) 96
B) 84
C) 66
D) 56
E) 44

19-) n = 18, ∑(Yi - Ŷ)2 = 3,2 olan basit doğrusal regresyon denklemi ile elde edilen tahminlerin standart hatası kaçtır?
A) 0,17
B) 0,20
C) 0,42
D) 0,44
E) 0,65

20-) Yukarıda verilenlere göre ∑xy değeri kaçtır?
A) 60
B) 55
C) 50
D) 45
E) 40


21-) Korelasyon katsayısı 0,85 olan bir serinin belirlilik katsayısı kaçtır?
A) 0,72
B) 0,85
C) 0,92
D) 0,96
E) 0,97

22-) Örnek büyüklüğü n = 11, r = 0,54 değerinin anlamlılığını sınamak için hesaplanan test istatistiğinin değeri kaçtır?
A) 1,93
B) 1,89
C) 1,62
D) 0,84
E) 0,78

23-) Verilen tabloya göre 1984 yılının 1981 yılına göre indeks değeri nedir?
A) 71,43
B) 87,5
C) 90
D) 120
E) 142,86


24-) Üç maddeye ve istenilen bir yıla ilişkin Laspeyres fiyat indeks değeri 125,2 ve Paasche fiyat indeks değeri 122,3 olarak hesaplanmıştır. Fisher fiyat indeks değeri kaçtır?
A) 124,7
B) 123,7
C) 123,4
D) 122,7
E) 122,5

25-) Aşağıdakilerden hangisi zaman serisini etkileyen bileşenlerden biri değildir?
A) Rassal Bileşen
B) Mevsimsel Bileşen
C) Zaman Bileşeni
D) Konjonktürel Bileşen
E) Trend Bileşeni

26-) Bir zaman serisi için tahmin edilen trend denklemi;
tt=17+1,2t
olduğuna göre, t = 5 için trend tahmin değeri kaçtır?
A) 19
B) 20
C) 21
D) 22
E) 23

Cevaplar

1-) C
2-) A
3-) E
4-) B
5-) D
6-) E
7-) D
8-) B
9-) B
10-) A
11-) E
12-) D
13-) A
14-) E
15-) C
16-) C
17-) D
18-) B
19-) D
20-) A
21-) A
22-) A
23-) E
24-) B
25-) C
26-) E

  Alıntı

Rwa Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Yavaş gel Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 54 08.Ocak.2019 06:20
Üsküdar’da sabah oldu Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 76 08.Ocak.2019 06:20
Acı soğan yemedim ki ağzım koksun Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 63 08.Ocak.2019 06:20
Acından ölmüş yok, tokundan ölmüş çok Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 56 08.Ocak.2019 06:20
Al Külahını, Eyvallahı Da İçinde Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 70 08.Ocak.2019 06:19


Bookmarks

Etiketler
deneme , final , sorulari , İistatistik , yılsonu

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Istatistik Final (Yılsonu) Deneme soruları 1 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:32
İIstatistik Final (Yılsonu) Deneme sorulari 2 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:31
İktisat Teorileri Final(Yılsonu) Deneme Sınavları 1 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:30
İktisat Teorileri Final(Yılsonu) Deneme Sınavları 2 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:29
İktisat Teorileri Final(Yılsonu) Deneme Sınavları 3 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 06.Ocak.2019 04:29


Yukarı Çık