HepForum.Com


Geri Git   HepForum.Com > HEPFORUM KÜLTÜR VE SANAT FORUMLARI > Eğitim - Öğretim Forumları > Açık Öğretim (AÖF)
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 12.Aralık.2018   #1
DurumuÇevrimdışı
Kıdemli Üye
Rwa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 33
Üyelik tarihi: 11.Aralık.2018
Şehir:
Mesaj Sayısı: 1,592
Konu Sayısı: 976
Beğendikleri: 9
Alınan Beğeni: 52
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum:

Standart İktisada Giriş Soru ve Cevaplar 1

İktisada Giriş Soru ve Cevaplar 1
1-) Aşağıdakilerden hangisi 1929 yılındaki Büyük Buhranda maliye politikasıyla çözümlenmeye çalışılan bir sorundur?



A) Kalkınma

B) İşsizlik

C) Enflasyon

D) Adaletsiz gelir dağılımı

E) Savunmanın finansmanı





Cevap Cevap-B



2-) Keynese göre ekonomide noksan istihdamı ortadan kaldırmak için ne yapılmalıdır?



A) Toplam arz azaltılmalıdır

B) Toplam arz arttırılmalıdır

C) Fiyatlar düşürülmelidir

D) Toplam talep arttırılmalıdır

E) Milli gelir arttırılmalıdır





Cevap Cevap-D





3-) Aşağıdakilerden hangisi, ülkedeki fertlerin satın alma gücü düzeyini gösterir?



A) GSMH

B) Kişisel Gelir

C) Safi Milli Hasıla

D) Harcanabilir Gelir

E) Milli Gelir



Cevap Cevap-C



4-) Birşeyi elde etmek için vazgeçilmek zorunda kalınan durumu anlatan kavrama ne ad verilir?



A) Marjinal maliyet

B) alternatif maliyet

C) Toplam maliyet

D) Sabit maliyet

E) Değişken maliyet





Cevap Cevap-E



5-) Aşağıdakilerden hangisi monopollürekabette uzun dönem firma dengesinin sonuçları arasında yer almaz?



A) Reklam masrafları israf sayılabilir

B) Ürün en düşük maliyetle üretilmemektedir

C) Üretim fazlası vardır

D) Aşırı kar yoktur

E) Zarar eden firma yoktur



Cevap Cevap-C



6-) Bir ülkenin net üretim gücünü gösteren oran aşağıdakilerden hangisidir?



A) Gayri safi milli hasıla

B) Safi milli hasıla

C) Milli gelir

D) Kişisel gelir

E) Kullanılabilir gelir



Cevap Cevap-B

7-) Aşağıdakilerden hangisi makro iltisadın inceleme konularından biri değildir?



A) Toplam gelir

B) Toplam istihdam

C) Genel fiyat düzeyi

D) Gayri safi milli hasıla

E) Firma arzı



Cevap Cevap-E



8-) Bir ekonomide gelir düzeyi 600 trilyon iken APS %30'dur. Bu ülkede toplam tasarruf ne kadardır?



A) 280

B) 100

C) 180

D) 200

E) 300



Cevap Cevap-C



9-) Aşağıdakilerden hangisi talep eğrisinin yerini değiştirmez?



A) Malın fiyatı

B) İkame malın fiyatı

C) Tamamlayıcı malın fiyatı

D) Tüketicinin parasal geliri

E) Zevk ve tercihler



Cevap Cevap-A



10-) Bir endüstrideki bütün firmaların arz eğrilerinin yatay toplamına ne ad verilir?



A) Sanayi talep eğrisi

B) Talep eğrisi

C) Endüstri arz eğrisi

D) Arz eğrisi

E) Firma arz eğrisi



Cevap Cevap-C



11-) Aşağıdakilerden hangisi tüketim harcamalarını etkileyen faktördür?



A) Faiz oranı

B) Servet

C) Kapasite kullanımı

D) Teknolojik değişme

E) Sermaye mallarının maliyeti



Cevap Cevap-B



12-) Bir ülkenin geliri arttıkça ithalatı çoğalmaktadır. Bunun sonucunda net ihracat eğrisi nasıl bir şekil almaktadır?



A) Net ihracat azalır, negatif eğimli olur

B) Net ihracat artar, pozitif eğimli olur

C) Net ihracat bir doğru şeklindedir

D) Net ihracat paralel kayar

E) Nat ihracatta değişiklik olmaz

  Alıntı

Rwa Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Yavaş gel Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 54 08.Ocak.2019 06:20
Üsküdar’da sabah oldu Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 76 08.Ocak.2019 06:20
Acı soğan yemedim ki ağzım koksun Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 63 08.Ocak.2019 06:20
Acından ölmüş yok, tokundan ölmüş çok Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 56 08.Ocak.2019 06:20
Al Külahını, Eyvallahı Da İçinde Atasözleri ve Deyimler Rwa 0 70 08.Ocak.2019 06:19


Bookmarks

Etiketler
cevaplar , giriş , soru , İktisada

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Nasılsın Sorusuna Verilebilecek Cevaplar Ozge Komik Yazılar 0 08.Ocak.2019 21:12
iktisada giriş Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 12.Aralık.2018 21:11
iktisada giriş 2 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 12.Aralık.2018 21:10
iktisada giriş 1 Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 12.Aralık.2018 21:10
İktisada Giriş Özetleri Rwa Açık Öğretim (AÖF) 0 12.Aralık.2018 21:09


Yukarı Çık